• Ruud

10 verrassende redenen waarom het niet lukt om af te vallen

De meest gestelde vraag wanneer we het hebben over gezondheid en fitness is vrijwel altijd dezelfde: "hoe val ik (snel) af" of "wat is de beste manier om vet te verliezen?" Veel Nederlanders zijn dan ook vandaag de dag bezig met afvallen. Vaak horen we dan dezelfde tips: "eet volkoren producten, eet minder suiker, stop met alcohol, beweeg meer" etc. Of we horen zelfs nog steeds mythes als: "koolhydraten maken je dik dus vermijd pasta, rijst en brood" of "je mag niet meer eten na 20:00 uur".


Als jij bezig bent bent met afvallen of vet verliezen maar het wil nog niet lukken, let dan op de volgende 10 punten. Hier zitten dingen bij die je al snel vergeet!


Mijn eigen ervaring met gezonder leven

Zelf ging ik de laatste jaren van een mega ongezond voedingspatroon naar een gezonde manier van leven met de juiste balans. Waar ik vroeger leefde op worstenbroodjes, kipkerrie salade, diepvries pizza's, magnetronmaaltijden en Red Bull leerde ik dat gezond eten heel lekker kan zijn als je het op de juiste manier aanpakt (zie onze recepten pagina met bijvoorbeeld een sushi bowl en gezonde wentelteefjes😍). En nog belangrijker:


ik merkte dat je er heel veel voor terug krijgt als je goed voor jezelf zorgt: je voelt je veel energieker, productiever en je zit veel lekkerder in je vel!

Deze gezonde leefstijl is niet iets wat van de ene op de andere dag is gekomen maar was een geleidelijk proces. Jarenlang ben ik consistent blijven sporten en heb ik alle fouten gemaakt die er maar zijn en hier weer van geleerd. Ik ging me steeds meer verdiepen in voeding en fitness en het effect hiervan op de bouw van je lichaam en kwam in contact kwam met voedingscoaches en personal trainers van wie ik ontzettend veel kon leren. Op dit moment ben ik zelf ervaring aan het opdoen met mensen uit mijn netwerk die ik help met sport en voeding en een gezondere leefstijl.


Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en de fouten die ik heb gemaakt (en die jij dus niet meer hoeft te maken) wil ik je graag voorzien van de juiste info die jou gaat helpen om ook een gezonde levensstijl op te bouwen die je heel je leven vol kan houden!


10 redenen waarom het niet lukt om af te vallen:

1. Je drinkt je calorieën