• Mignon

4 tips om de kerstdagen relaxt en gezond door te komen!

De kerstdagen zien er dit jaar voor iedereen heel anders uit. Geen mega grote familiebijeenkomsten en dus wat meer thuis zitten. Dit is jammer (want hoe stom is het als je niet met je hele gezin bij elkaar kan zijn) maar biedt ook een super mooie kans; namelijk doen wat voor jou fijn is! Hieronder vier tips die hierbij kunnen helpen!


1. Zie de lockdown als een kans

Voor velen betekende kerst half Nederland afreizen om uiteindelijk met de hele familie aan tafel te zitten en hier niet relaxter vandaan te komen. Dat ook nog eens met een strak tijdschema en kookstress. Logisch dus dat je hiervan nou niet bepaald een zen gevoel krijgt. Weg vredige kerstgedachte, hoi torenhoog cortisollevel.


Super jammer dat je nu niet iedereen kan zien natuurlijk, maar het biedt ook perspectief. Je kunt namelijk veel bewuster kiezen met wie jij deze dagen wilt doorbrengen en kiezen waar jij zin in hebt. Het perfecte moment dus om stil te staan bij wat jíj nodig hebt, niet de mensen om je heen.


2. Focus op een gezonde mindset (en nee dit betekent niet dat alles alleen maar leuk hoeft te zijn)

Een positieve mindset is zo ontzettend belangrijk. Niet alleen met de kerstdagen, maar eigenlijk altijd. Dat betekent niet dat alles altijd maar leuk moet zijn (iets wat we met kerst wel al snel geneigd zijn te denken, maar wat in de realiteit vaak echt niet het geval is). Het betekent vooral dat je op een voor jou gezonde manier omgaat met wat er om je heen gebeurt.


Een positieve mindset rondom de kerstdagen zit hem bijvoorbeeld in beseffen dat jouw kerstdiner, outfit of cadeaus niet perfect hoeven te zijn. Beseffen dat je normaal ook niet een heel weekend met (schoon)familie bij elkaar zit waarschijnlijk en het elke seconde hiervan leuk, gezellig en rozengeur en maneschijn kan zijn.


"Dat betekent dus; de lat voor jezelf omlaag leggen. Geen onrealistische eisen stellen aan jezelf en de mensen om je heen."

Dit gaat je zoveel lucht geven, want dan heb je veel minder last van misschien wel dat gekibbel van je broers of zussen, die aangebrande rollade of die ladder in je panty.


3. Maak een extra wandeling

Beweging zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd en voor de aanmaak van gelukshormonen (waaronder serotonine). Perfect, want dit zorgt voor e