• Ruud

5x de heerlijkste ontbijt & lunch hotspots in Nijmegen

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

Zoals jullie ongetwijfeld weten houden we bij Mindgains van lekker en gezond eten. We zijn dan ook bijna elk weekend wel te vinden in de stad voor een ontbijtje of brunch met een goede kop koffie. Daarom wordt het hoog tijd voor een lijstje met onze favoriete ontbijt, lunch & brunch zaakjes in Nijmegen! WE LOVE BREAKFAST!


Kushiin

Kushiin is Somalisch voor keuken en wie ons volgt op Instagram (stories) weet dat wij hier vaak zitten! Een fijn plekje met een prachtig modern interieur, grote ramen en de mooiste kunst. Je kunt hier genieten van de meest Insta-worthy avocado toast ('the majestic avogift'), kleurrijke bowls en sinds vandaag ook french toast en pancakes. Daarnaast nemen wij hier graag een pittig gembershotje en kan je hier perfect werken met je laptop. Wat Kushiin extra leuk maakt zijn de vriendelijke eigenaren, die je echt welkom laten voelen in hun zaak!


Adres: Ziekerstraat 136


DOWN TOWN

Dit is samen met Kushiin onze favoriete plek om vroeg te gaan ontbijten in het weekend! DOWN TOWN zal je op veel lijstjes terug vinden en dit is helemaal terecht wat ons betreft. Vaak moet je dan ook geluk hebben met een plekje vinden. Deze prachtige brunchzaak met een hip wit interieur, marmeren tafeltjes en veel planten vind je achter de Grote Markt. Je kan hier terecht voor de lekkerste ontbijt en all day brunch gerechtjes zoals de croicovado (een croissantje met mashed avocado en een gepocheerd eitje) of de peanutbutter toast; Ruud's favoriete gerechtje op de menukaart!


Adres: Kannenmarkt 16


FRESCA - LOVE FOR FOOD

De naam zegt al genoeg: LOVE FOR FOOD. Een knus en gezellig plekje waarbij je lekker naar buiten kan kijken op het bekende Faberplein. Je vindt hier de lekkerste all day breakfast (onder andere banana-pecan oats en apple pie pancakes!), hartige gerechtjes en zoete taartjes. En wanneer het zonnetje schijnt kan je hier ook nog heerlijk op het terras zitten.


Adres: van Broeckhuysenstraat 16


BHALU

Bij Bhalu komen wij regelmatig voor een yogalesje, maar je kan hier ook heerlijk (vegan!) ontbijten, lunchen en zelfs dineren! Bhalu voelt als een gezellige huiskamer waar je rustig kan genieten van unieke gerechtjes zoals de choco bietenpannenkoek of een cashew-pindaspread toast. Daarnaast is het de ideale plek om te flexwerken of om een goed gesprek te voeren met een vriend of vriendin. Je kan zelfs bootcamps volgen bij Bhalu, wat ons betreft het ultieme recept van balans voor je mind en body.


Adres: Bloemerstraat 95

De Viking

Lunchbar de Viking is ons lievelingsplekje voor een verlaat ontbijtje, vooral na een avondje stappen! Je vindt deze toffe lunchbar onderaan een van onze favoriete straten van Nijmegen: de Lange Hezelstraat. Zoals de naam al zegt kan je hier terecht voor een echte power maaltijd; denk aan de Poké of Buddha Bowl, spicy chicken toast met heerlijke kippendij of de Vegan Viking met pittige tempeh, avocado mash en sojaboontjes. Helemaal top is dat je hier ook nog heerlijk in het zonnetje kan zitten op het terrasje!


Adres: Lange Hezelstraat 104


Wij zijn benieuwd, wat is jouw favoriete hotspot in Nijmegen voor ontbijt, lunch of brunch? Laat het ons weten in de comments!<31.116 weergaven2 opmerkingen