• Ruud

5x het beste broodbeleg (vleeswaren)

Bijgewerkt op: 25 jun. 2020

Vaak wordt bij fitness en gezond eten gedacht aan typische maaltijden met rijst, broccoli en kip. Veel mensen denken dat je geen brood meer mag eten, maar niets is minder waar. Brood of crackers passen prima in een voedingsschema; het gaat juist vooral om de hoeveelheid die je neemt en het beleg dat je kiest! Want wie is er niet opgegroeid met boterhamworst en salami? Hoe lekker je ze misschien ook vindt, het zijn niet de beste keuzes voor op je boterham. Daarom hebben we vandaag vijf keer de lekkerste gezonde vleeswaren voor op je brood verzameld!

In onderstaande lijst zijn we uitgegaan van producten van de Albert Heijn. Je kan deze producten waarschijnlijk ook kopen bij jouw supermarkt, maar check altijd goed het voedingslabel. We hebben geen rekening gehouden met eerlijk/biologisch vlees; dus als je dit belangrijk vindt zorg dan dat je een vergelijkbaar product vindt met 1 of meer sterren.


1. Gebraden kipfilet

Kipfilet wordt vaak gegeten door sporters omdat het (over het algemeen) heel mager is en rijk in eiwitten. Het is een goede en goedkope eiwitbron en hard nodig voor spieropbouw en -herstel. Er zit echter nog veel verschil in de verschillende soorten kipfilet voor op je brood. Deze gebraden kipfilet van de AH is in ieder geval een uitstekende keuze. Het bevat namelijk 21g eiwitten en maar 2,5g vet, waarbij veel andere kipfilet varianten maar 16g eiwitten bevatten. Daarnaast is het ook nog de lekkerste kipfilet voor op brood die ik (Ruud) ooit geprobeerd heb.


Inhoud en prijs:

ca. 125 g voor 2,80 Prijs per kg €22,39

Voedingswaarden:

per 100 gram: Energie 110kcal Vet 2.5g Waarvan verzadigd 0.8g Totaal onverzadigde vetzuren1.5g Koolhydraten 0.5g Waarvan suikers 0.5g Eiwitten 21g Zout 1.75g


2. Rosbief

Rosbief is mega lekker op een volkoren boterham of cracker met een beetje peper. Het is een heel mager stukje rundvlees en zit bomvol eiwitten. De ideale keus als je spieren wil opbouwen of vet wil verliezen. Rosbief is alleen niet de meest goedkope optie, dus als je liever wat geld bespaart kijk dan bijvoorbeeld even bij de Lidl of Aldi of wacht op een aanbieding (bijv. de 35% korting sticker van de AH).


Inhoud en prijs: