• Mignon

5x waarom wij zo van de herfst houden!

Veel mensen moeten even schakelen als de zomer voorbij is. Het wordt kouder; vroeger donker en je staat iets vaker in de stromende regen. Niet bij iedereen heeft dit een goede invloed op de stemming (lees; kans op een herfstdipje), maar toch vinden wij de herfst een heerlijk seizoen!

En omdat we weten dat focus op het positieve nou eenmaal helpt in een positieve mindset, delen wij hieronder vijf redenen waarom we zo van de herfst houden!
1. Een nieuw begin

De herfst kun je zien als een nieuw begin. De natuur geeft je al het perfecte voorbeeld. Blaadjes vallen van de bomen om plaats te maken voor nieuwe bladeren. Zie de herfst dan ook als een periode waarin je eens goed bij jezelf nagaat wat voor jou nou écht belangrijk is en je wilt vasthouden en wat juist niet.


Dit kan hem letterlijk zitten in je huis eens gronding onder handen nemen en alle rotzooi de deur uit doen. Maar ook in meer symbolische zin; loslaten van dat wat je niet meer nodig hebt (net als de bomen doen). Dat kan gaan om vriendschappen, zaken in je werk enz. waarbij je jezelf de vraag mag stellen of ze je meer energie kosten dan ze je opleveren.

2. Herfstwandelingen en de mooiste kleuren

Ook al ben je misschien geneigd om binnen te blijven als de klok eenmaal is verzet, het kouder wordt en je iets vaker in een plensbui terecht komt. Mega zonde juist! De golden hour is zoooo mooi nu! Wie onze stories voorbij ziet komen op Instagram heeft vast gezien dat wij fan zijn van sunrises en sunsets.


De herfst heeft op de een of andere manier iets magisch op deze momenten… Ook de blaadjes die van de bomen vallen in de meest mooie kleuren zijn iets om even extra van te genieten. We zijn snel geneigd in ons zelf over straat te lopen, bezig met onze telefoon en de drukte van de dag. Daarom even een friendly reminder om eens om je heen te kijken en te genieten van wat je om je heen ziet.

3. Nieuwe garderobe

Hoe tof al die zomeroutfits ook zijn, toch is het altijd weer heerlijk om je mooie truien, schoenen en jassen uit de kast te plukken. Gun jezelf een mooi nieuw item zodra de herfst begint, iets waar jij vrolijk van wordt! Ik word bijvoorbeeld altijd heel blij van nieuwe