• Mignon

6 redenen waarom het volwassen leven toch niet zo erg is als het lijkt

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Volwassen worden; het roept bij velen horrorscenario’s op. Van je moeten verdiepen in hypotheken tot degelijkheid, geraniums, babyshowers, verjaardagen op zondagmiddag en je leven lang werken. Daarbij moet je een goede baan vinden, sparen, minstens 3 keer per week sporten, je sociale leven onderhouden, en ook nog goed slapen. Niets is minder waar! Daarom geef ik je vandaag 6 redenen waarom het volwassen leven toch niet zo erg is als het lijkt.


1. Bring in the money.

Je hebt ineens geld om leuke dingen te doen, in plaats van dat je er achteraf achter komt dat je heel veel leuke dingen hebt gedaan zonder geld. Hey big spender, nu mag je er echt van genieten en gelukkig zónder DUO studentenlening.

2. Bye bye emotional breakdowns.

Hoe heerlijk is het dat je als je wat ouder wordt, je emotioneel veel stabieler bent dan in je puberteit en begin twintiger jaren. Zeg maar dag stemmingswisselingen en ‘emotional breakdowns’. En niet gevreesd als deze er wel nog af en toe zijn, deze jaren van wijsheid zorgen ervoor dat je hier ieder leeftijdsjaartje weer wat beter mee kunt dealen.

Adulthood is wanting to cry for 4 days straight but not having the time

3. Wijsheid komt met de jaren.

Je zult zien dat wijsheid inderdaad komt met de jaren. Waarschijnlijk vond je jezelf heel erg volwassen en slim toen je 16 was, hetzelfde geldt voor je 20'er jaren. Hoe leuk is het als je terugkijkt dat je ieder jaar weer een stukje gegroeid bent als mens?!


4. Nooit meer alleen maar leven voor het weekend.

Dronken in een lantaarnpaal hangen is misschien af en toe nog steeds leuk, maar je gaat ook andere dingen meer waarderen die je eerst alleen voor bejaarden vond. Dat maakt het leven juist zo leuk en alleen maar toeleven de hele week naar het weekend niet meer nodig.

5. Je echte vrienden houd je over

Vroeger was je met de halve middelbare school bevriend alleen al omdat je in dezelfde klas zat. De mensen die dezelfde interesses, levensvisie en passies als jij delen blijven over ook als je niet meer op dezelfde school- of voetbalclub zit. Dit zijn de mensen waar je écht op kunt bouwen, geen kwantiteit maar zeker kwaliteit!

30s may be the news 20s but 9pm is the new midnight

6. Reality check: je gezondheid is toch wel heel erg belangrijk

Omdat je je waarschijnlijk steeds vaker beseft dat je geen 18 meer bent (hoe pijnlijk misschien soms ook) en niet meer elk weekend met een kater om 12.00 uur op kunt staan, ben je je ook meer bewust van je lichamelijke (on)mogelijkheden. Want ja, dan kom je er toch achter dat op tijd naar bed gaan en vroeg uit de veren zijn toch wel heel erg fijn is voor jouw fysieke en mental state of mind.


483 weergaven0 opmerkingen