• Mignon

6 voordelen van een een morning walk (de beste start van de dag!)

Wie de Mindgains Instagram stories volgt, weet dat wij al een tijd lang onze dag beginnen met een ochtendwandeling en een flinke portie good vibes. Lekker even over de Waalkade lopen en vaak een koffietje halen bij Hotel Credible. De #morningwalk is inmiddels een echte gewoonte geworden, het kost ons namelijk helemaal geen moeite meer om in de ochtend even naar buiten te gaan!


Een ochtendwandeling is ontzettend gezond en levert veel voordelen op voor zowel je lichaam als mind. Daarom geven we je hierbij 6 voordelen van een morning walk en waarom het jouw dag veel beter maakt!


1. Een morning walk verbetert je mood

De tijd nemen om elke dag naar buiten te gaan voor een wandeling – ook al is het maar een half uur – verbetert je mood en geeft een enorme boost aan je dag. De frisse ochtendlucht, even buiten zijn in de natuur en beweging zorgen er namelijk voor dat je geluksstofjes aanmaakt.

2. Een bewust moment zonder beeldscherm

Ook start je je dag even zonder beeldscherm. Beeldschermen zien we, vooral nu met het vele thuiswerken voor sommigen nog, genoeg (misschien wel te veel) de hele dag door. Veel achter je computer of laptop, je mobieltje wat naast je ligt en de tv die aanstaat. Dit is niet bevorderlijk voor je energie. Je dag starten even zonder al deze schermen daarentegen wel!

3. Het is goed voor je dagelijkse beweging

Zitten is het nieuwe roken wordt ook wel fanatiek geroepen deze dagen. We zijn minder buiten en zitten meer, maar ons lichaam is hier niet voor gemaakt. Je dag starten met een wandeling van maar 20 minuten tot een half uur voortkomt dat je je zowel fysiek als mentaal rusteloos gaat voelen. Ook heb je hierdoor al een belangrijk gedeelte van je dagelijkse beweging gehad. Zo haal je die 10.000 stappen gemakkelijk!

4. Je start je dag met meer rust in plaats van haast en ochtenddrukte

Met een wandeling in de ochtend start je je dag een stuk rustiger. Daar waar je normaal al rennend en vliegend nog net de tijd hebt om een boterham in je tas te gooien, is je wandelmomentje echt even voor jou. Je kunt dan juist even tot rust komen en ‘landen’ in je dag.


"Op deze manier begin je de dag fris en met een opgeruimder hoofd, in plaats van met haast en chaos naar je werk vertrekken."

5. Het zorgt voor fijne gesprekken samen

Een ochtendwandeling alleen maken is heerlijk, samen is dit echter ook echt heel fijn. Dit zorgt namelijk voor rust en ruimte voor fijne gesprekken. Daar waar je normaal ’s ochtends waarschijnlijk beiden haast hebt en elkaar niet echt spreekt. Spreek dus af met je partner of die goede vriend(in) om dit samen eens te gaan proberen!

6. Je bent meer in het moment

Tijdens een morning walk hoef je even niet bezig te zijn met wat je allemaal nog moet doen die dag. Je mag even lekker genieten van je omgeving, van de gesprekken die je hebt of gewoon van de rust om je heen. Die drukte van de dag komt vanzelf wel, hier over nadenken tijdens je wandeling gaat er toch niks aan veranderen.

Het is niet elke dag mooi weer en je hebt er vast niet altijd zin in, maar een morning walk is echt essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid! Maak er tijd voor en als het even niet lukt, dan is dat ook oké. Neem dit moment voor jezelf en gun jezelf dit ook. In alle rust, met je partner of goede vriendin, een fijn muziekje of een chille podcast. Het maakt niet uit, zolang het voor jou maar fijn is.


Ook al zijn wij helemaal fan van wandelingen op dit moment van de dag, een wandeling hoeft natuurlijk niet perse in de ochtend te zijn. Het gaat er vooral om dat je kijkt wat voor jou werkt en waar jij je beweging en rust en uit kan halen. Voor de een is dat lekker een uurtje tennissen na het werk, de ander wandelt graag in de avond. Zo is dat voor iedereen weer anders.


Ga jij morgenvroeg ook op pad? Tag ons dan zeker even in je morning walk op je Instagram Story (@Mindgains_)!


Liefs,

Mignon en Ruud


226 weergaven0 opmerkingen