• Ruud

6x de beste kwark & yoghurt (koemelk, plantaardig, lactosevrij)

Vandaag bekijken we de beste kwark en yoghurt varianten! Er zijn namelijk zo veel opties in de supermarkt dat je al snel verleid wordt tot een ongezonde keuze. In deze lijst zijn we uitgegaan van 'normale' zuivel op basis van koemelk, hebben we plantaardige varianten toegevoegd en een lactosevrije kwark!


1. Magere kwark

Op nummer 1 staat natuurlijk magere kwark. Deze is er in ontzettend veel varianten, maar onze favoriet is de budget versie van de Albert Heijn (Zaanse Hoeve) die verkrijgbaar is in een grote verpakking van 1000 gram. De kwark van de Zaanse Hoeve is namelijk vrij dun en niet zo zuur. Een klein beetje eiwitpoeder (vanille) erbij voor de smaak en wat fruit, noten/granola voor de vulling en je hebt een top ontbijtje. Een goed alternatief vind je bij de Lidl.


Voedingswaarden:

Per 100g: 50kcal, Vet 0g, Koolhydraten 4g, waarvan suikers 4g, Eiwitten 8.6g


Prijs (AH):

0,69 voor 500g, prijs per kg 1,38

1,29 voor 1000g


2. Almhof Griekse yoghurt 0% vet naturel

Iedereen houdt wel van Griekse yoghurt. Er zit namelijk veel meer smaak aan dan normale yoghurt of kwark. De meeste opties vinden wij niet zo geweldig qua voedingswaarden, maar deze van Almhof springt er echt bovenuit! Naast dat 'ie erg zacht en romig is bevat de Almhof Griekse yoghurt 0% vet, weinig suikers en heel veel eiwitten (zelfs meer dan normale magere kwark). Een top keuze dus!


Voedingswaarden:

Per 100g: 54kcal, Vet 0g, Koolhydraten 3,8g, waarvan suikers 3,8g, Eiwitten 9,8g


Prijs (AH):

1,49 voor 450g, prijs per kg 3,31