• Ruud

7 tips voor beginners om te starten met hardlopen! (gastblog Fleur Prins)

Hallo! Leuk dat je klikt op deze blog. Mindgains volg ik zelf al enige tijd en vind ze een enorme inspiratiebron om te volgen op het gebied van sport, mindset en selfcare. Toen ik een tijdje terug de oproep voorbij zag komen voor een gastblog raakte ik enthousiast en reageerde hierop. Op mijn eigen blog www.byfleurrprins.nl laat ik ook vaak andere mensen hun verhaal delen, zo schreven Ruud en Mignon eerder al een blog. Maar hoe tof is het om ook hier een stukje te kunnen schrijven en dit weer met een ander publiek te delen? Ik vind social media een mooi concept, werk er zelf veel mee & deel vooral mijn sportieve ervaringen gericht op een gezonde & leuke lifestyle. In deze blog zal je een stukje lezen over het starten met hardlopen, tips voor beginners en wat ervaringen vanuit mij zelf.

Wie ben ik?

Eerst misschien leuk om te weten. Wie ben ik? Mijn naam is Fleur, 20 jaar en wonende in Tilburg. Ik ben afgestudeerd bewegingsagoog en studerende als fysiotherapeut in Breda. Een echte Brabander dus, genietende van lekker eten en vooral een enorme liefhebber en voorstander van sport. Specifiek: hardlopen. Maar in het verleden ook volleybal, hockey en zwemmen.


Sport geeft mij energie, ik word er een leuker mens van en voel me vooral lekkerder in mijn vel hierdoor.

Dit is ook de reden dat ik mijn blog startte augustus 2019. Andere mensen motiveren, inspireren en vooral veel positieve vibes delen.

Hardlopen en ik

Toen ik 17 was begon ik met ‘serieuzer’ hardlopen en liep ook mijn eerste event. Ik begon met 10 kilometer in 52 minuten; en heb dit inmiddels opgebouwd naar 45 minuten. Best een vooruitgang! Op dit moment schrijf ik dit terwijl ik herstel van een blessure. Voor mij zijn (rustig) opbouwen, rust nemen en vooral luisteren naar je lichaam de 'sleutels naar succes’. Persoonlijk neig ik naar te snel opbouwen, te snel willen lopen en hiermee ook te weinig hersteltijd geven aan mijn eigen lichaam. Dit is voor mij (en veel andere lopers) een aandachtspuntje, maar wel heel belangrijk. Na 2017 volgden er nog een hoop events, waarbij ik in oktober 2019 mijn eerste halve marathon liep. Momenteel ligt de focus op sneller en stabieler worden op de 5, 10 en 21 kilometer. En mijn droom is om uiteindelijk een hele marathon te lopen in 2021!


7 tips om te starten met hardlopen!

Tips klinken vaak cliché, maar kunnen je zeker wel helpen. Daarom hierbij een aantal tips voor de beginnende hardloper.


1. Goede loopschoenen

Het belangrijkste wat ik afgelopen jaren heb meegekregen zijn goede loopschoenen. Sommige mensen zullen denken, hoe meer je loopt, hoe beter je schoen moet zijn. Maar ook andersom. Start je met lopen, dan is een goede schoen juist van belang. Mede omdat je lichaam nog moet wennen aan bewegingen, de druk op je lichaam en vooral de belasting, is een goede schoen essentieel.

2. Een