ย 
  • Mignon

Healthy bananenbrood met appel, kaneel, rozijntjes & noten!

Als je ons volgt op Instagram heb je vast al vaker ons homemade bananenbrood voorbij zien komen. Eeฬn van onze lievelingsrecepten, zeker nu de herst begint! Mega lekker om mee te nemen als tussendoortje of gewoon bij de koffie. En het allerbelangrijkste; super makkelijk om te maken! Wij houden van lekker eten en koken, maar niet altijd van urenlang kokkerellen en ingewikkelde recepten.โฃ Dus try it out at home & laat ons weten wat je ervan vindt!๐Ÿ˜Š๐ŸŒโฃ


WAT HEB JE NODIG?


Voor de basis:

๐Ÿ‚ 3 bananen

๐Ÿ‚ 3 eieren

๐Ÿ‚ 200g havermout

๐Ÿ‚ 2 tl bakpoeder


Toevoegen voor onze lievelingsvariatie:

๐Ÿ‚ 30g eiwitpoeder (vanille)

๐Ÿ‚ 50g fijngehakte noten (walnoten of amandelen)

๐Ÿ‚ 50g rozijntjes

๐Ÿ‚ Kaneel naar smaak

๐Ÿ‚ 1 appel


Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180ยฐC en vet een bakvorm in met boter of leg er bakpapier in

  2. Prak de bananen met een vork in een grote kom.

  3. Voeg dan de eieren, havermout, bakpoeder, eiwitpoeder, rozijntjes en kaneel toe en mix dit met een vork tot een mengsel. Dit hoeft niet helemaal glad te zijn, het is juist lekker als er nog wat stukjes banaan in zitten.

  4. Schil de appel en snijd deze in kleine partjes en voeg toe aan het mengsel.

  5. Hak de noten fijn (of gebruik hiervoor een keukenmachine en voeg ook deze toe.

  6. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 45min. in de oven. Met een satรฉprikker kun je checken of het gaar is. Als deze er schoon uitkomt, dan is je bananenbrood klaar!

Geniet ervan!