• Ruud

Linzenstoof met verse spinazie, Griekse yoghurt en volkoren pita!

We zijn weer terug met een nieuw receptje voor avondeten!👨🏻‍🍳🥰 Onlangs maakten we namelijk deze heerlijke vegetarische en eiwitrijke linzenstoof op basis van een receptje uit de Allerhande (uiteraard hebben we hier onze eigen Mindgains twist aan gegeven!✌🏼 Een super makkelijk receptje met geweldige voedingswaarden, veel volume, eiwitten, vezels en natuurlijk een heerlijke smaak!❤️⁣


DIT HEB JE NODIG (per persoon)⁣

200g linzen (uit blik)⁣

100g romatomaten ⁣

100g verse spinazie⁣

½ ui⁣

½ knoflook⁣

¼ citroen⁣

Ras al hanout kruiden⁣

1 volkoren pita (80g) @nadiamerijnsouq ⁣

150g Milbona Greek yoghurt fat free (@lidlnederland)

ZO MAAK JE HET!👨🏻‍🍳 ⁣

Verwarm de oven alvast voor, snij de tomaten en ui in stukjes en pers de knoflook🧄 Fruit de ui kort in de pan en voeg daarna de tomaten, knoflook en ras al hanout kruiden toe en bak eventjes mee (2 minuutjes)🍅 Voeg dan de spinazie toe en bak een paar min. mee tot het geslonken is. Wij gebruiken de Bertolli olijfolie spray om in te bakken, deze is gewoon te koop bij de AH!🫒 Pers ondertussen het sap van de citroen uit en meng in een kommetje met de yoghurt. Breng op smaak met wat peper🍋⁣

Doe dan de linzen in een vergiet, spoel af en laat even uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan de pan en breng op smaak met wat peper en zout. Warm dan de volkoren pita’s een paar minuutjes op in de oven en je bent klaar! Verdeel de linzenstoof over diepe borden en serveer samen met de yoghurt en volkoren pita’s!🌿⁣

Voedingswaarden per persoon: ca. 534 kcal 40g eiwit 5g vet 78g ⁣

Gaan jullie hem maken? Vergeet ons dan niet te taggen in je stories op Instagram!!😊


420 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven