• Ruud

Gezond ontbijtreceptje: eiwitrijke havermout!

Bijgewerkt op: 22 feb. 2021

Wie ons volgt op Instagram heeft dit receptje al vaker voorbij zien komen. Het is namelijk een van de vaste maaltijden in onze dag en ons vaste ontbijtje. Deze havermout bowl heeft alles: het is makkelijk en snel te maken, het is mega lekker en het is een perfecte start van de dag door de vele goede voedingswaarden. Het zit namelijk boordevol (langzame) koolhydraten, eiwitten & vetten en voorziet jou van een boost in vitaminen, antioxidanten én vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt.


INGREDIËNTEN PROTEIN OATS

❤️ 50 gram havermout

❤️ 150ml melk naar keuze (wij kiezen meestal amandelmelk)

❤️ 10-20 gram eiwitpoeder vanille

❤️ 3 gram cacaopoeder ❤️ 15-20 gram ongezouten noten ❤️ een halve banaan (ca. 50 gram) ❤️ 50-75 gram diepvriesfruit

❤️ een snufje kaneel


Afhankelijk van jouw doel kan je variëren met de hoeveelheid havermout, melk en amandelen!

Bereidingswijze

  1. Mix de havermout met melk in een ruim kommetje. Wij nemen de havermout (volkoren havervlokken) van AH Basic, maar je kan alle standaard (goedkope) varianten gebruiken.

  2. Warm op in de magnetron (600watt) ongeveer 2 minuutjes. Het is een beetje testen zodat je tot de juiste mix komt (niet te dik, niet te waterig). Je kan er ook voor kiezen om de havermout in een pannetje te koken.

  3. Mix de (warme) oats met het eiwitpoeder en het cacaopoeder. Dit hoeft niet perse, maar het zorgt voor extra eiwitten wat zeker handig is als je vegetarisch bent en het maakt de smaak echt veel beter! Wij kiezen meestal voor de Natural Vanilla of Salted Caramel van MyProtein of Bulkpowders!

  4. Toppings! Je kan van alles gebruiken maar wij kiezen meestal voor een handje ongezouten amandelen, een halve banaan, blauwe bessen (uit de vriezer) en kaneel!


Natuurlijk kan je eindeloos variëren met de toppings van deze ontbijt bowl, bijvoorbeeld door er (gebakken) appel, rozijnen, of frambozen aan toe te voegen. Het ligt er maar net aan waar jij van houdt!

Wat is jouw favoriete havermout ontbijt variant? Laat het ons weten en geniet van je ontbijtje!


Liefs,