• Mignon

Vriendschap - 5 redenen waarom je inner circle zo belangrijk voor je is

Bijgewerkt op: 20 sep. 2019

We maken ons hele leven al vrienden. Vanaf jongs af aan op straat, bij de voetbalclub, op school, op ons werk en wanneer we op reis zijn. Voor sommige mensen zijn goede vriendschappen nog waardevoller dan familie, deze mensen zie je tenslotte vaker dan je eigen ouders. Je studeert samen, feest samen, sport samen, lacht samen en huilt samen. De omgeving die je om je heen bouwt beïnvloedt een groot gedeelte van jouw functioneren, jouw mindset en hoe jij je voelt. Goede vriendschappen zijn dan ook ontzettend belangrijk voor jouw (mentale) gezondheid.

“Your tribe defines your vibe”

Volgens een onderzoek van de Michigan State University zijn het ook vooral vriendschappen die bijdragen aan je geluk en gezondheid als je ouder wordt. Het laat zien hoe belangrijk lieve, inspirerende en positieve mensen om je heen zijn en hoe waardevol vriendschappen zijn.5 redenen waarom vriendschappen zo belangrijk voor je zijn


1. “They can lift you up“. Zit het even niet mee en heb je een baaldag? Je vrienden zijn bij uitstek degenen die even met je mee kunnen balen, maar je hier ook doorheen kunnen trekken met positiviteit, goede energie en liefde. Je haalt het beste in elkaar naar boven, ook als je niet lekker in je vel zit.


“Part of self-love is having a higher standard for your inner circle”


2. Jouw vrienden supporten jouw dromen, werk en ambities in plaats van jou zaken te misgunnen. Ze zijn blij voor je als je een geweldig idee hebt, iets gaafs hebt bereikt op je werk, je die toffe reis gaat maken of wanneer je een nieuwe liefde hebt gevonden. Ze zijn blij voor je, omdat ze jou alle geluk gunnen. Geen gedoe met jaloezie of competitie.


3. Echte vrienden staan dag én nacht voor je klaar. Als jij net iets te veel drankjes hebt gedronken, met pech langs de weg staat of bent laten zitten door je date; je vrienden staan paraat. Hoe heerlijk dat je altijd op elkaar kunt terugvallen no matter what?!


4. Samen kun je lachen en huilen (van het lachen). Je kunt delen waar je mee zit, maar ook waar je blij van wordt. Het maakt niet uit hoe je erbij zit en je voelt, echte vrienden en vriendinnen zijn er voor je. Samen lachen om de kleinste dingen is een van de heerlijkste dingen die er zijn. Hierna kun je er weer tegenaan!


5. Je krijgt energie van echte vrienden. Als jij in hen investeert, investeren zij ook in jou. Je krijgt terug wat je erin stopt. Daarom is het dus mega belangrijk om bewust te investeren in je vriendschappen, tijd voor elkaar vrijmaken ook al heb je het hartstikke druk, naar elkaar luisteren ook al heb je zelf ook genoeg aan je hoofd.

Liever twee goede vrienden die een positieve invloed op jou hebben, dan een hele vriendengroep die niet hebt beste in jou naar boven haalt. Je hebt vrienden nodig die waarde toevoegen aan jouw leven, die je uitdagen om beter te worden dan je gister was.


VERSCHILLENDE VRIENDSCHAPPEN

Het is heel goed om je te beseffen dat je veel verschillende vriendschappen kunt hebben. Met de één sta je dansend op de bar, met de ander ga je sporten of heb je voer je serieuze gesprekken. Alles is oké, zolang het je maar blij maakt en het beste in je naar boven kan halen.


Als relaties of vriendschappen je meer energie kosten dan dat je ervan krijgt is het goed om te bekijken wat je hiermee wil. No hard feelings, mensen groeien nou eenmaal uit elkaar soms, komen in andere levensfases, krijgen andere interesses of staan anders in het leven. Zorg ervoor dat je kiest voor wat voor jou goed is en investeer in de vriendschappen die hieraan kunnen bijdragen.


Wij zijn benieuwd, hoe belangrijk is jouw tribe voor je?


Liefs,

Mindgains.


608 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven