• Mignon

Wat te doen als je een k*tdag hebt? 5 tips van onze psycholoog!

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020

Herken jij zo’n dag waarop niks loopt zoals je bedacht hebt? Je slaapt door je wekker heen, je mist je trein of beland in de file en gooit tot overmaat van ramp ook nog je koffie (waar je zo hard aan toe was) over jezelf heen. Zo’n dag waarop je jezelf ongemotiveerd voelt en het liefst even ergens tegenaan wilt schoppen. Niet getreurd, een rotdag hebben we allemaal weleens en (helaas) hoort dit erbij. Je kunt niet altijd ‘rise and shine’ je dag starten en eindigen. Wat je wel kunt, is het jezelf op deze dagen net een tikkeltje gemakkelijker maken.


Maar hóe doe je dit dan?


1. Accepteer dat dit niet je meest sprankelende dag is

So be it. Ook deze dagen horen bij het leven. Door je dit te beseffen en niet te verwachten dat je je elke dag op de top van je kunnen kunt voelen, ben je al een stapje dichter bij het ook accepteren.


NO RAIN, NO FLOWERS!

2. Stel je verwachtingen bij

Als je al een baaldag hebt, verwacht dan niet ook nog eens van jezelf dat je alles wat je doet op 100% van je kunnen doet. Trek dan niet de meest ingewikkelde taken naar je toe en verwacht dan geen topprestatie van jezelf. Als je dit wel van jezelf blijft verwachten, zal je stemming alleen nog maar meer onder het nulpunt zakken. Mild zijn voor jezelf is dan ook de sleutel tot een iets gezelligere dag, zelfs wanneer je een rotdag hebt.


3. Wees een beetje lief voor jezelf

Las bijvoorbeeld een extra pauze in, haal een lekkere lunch voor jezelf of drink even een koffietje in plaats van door te bikkelen. Dit werkt vaak beter dan je vastbijten in je werk of hetgeen je op dat moment mee bezig bent.


4. Zoek mensen op waar je blij van wordt

Als je al een baaldag hebt, zorg dan dat je de mensen opzoekt die jou goed doen. Je kunt dit uiteraard niet altijd beïnvloeden, soms moet je nou eenmaal samenwerken met die ene irritante collega of naar een verjaardag van dat familielid waar je niks mee hebt. Zorg er dan echter ook voor dat je daarnaast nog lekker met die ene vriendin Facetimet of met je partner een fijn momentje inlast. Hierdoor zal je dag een stuk leuker en draaglijker worden.


5. Plan juist die sportsessie in

Op zo’n lege en ongemotiveerde dag zal het juist goed werken als je gaat sporten, al is het maar eventjes. Lekker die knop om en niet nadenken over je vreselijke dag. Dus hup, pak die sporttas in en raap jezelf bij elkaar. Ga bijvoorbeeld met wat bekenden sporten, zo zorg je direct voor afleiding en overwin je samen je k*tdag!


Wat zijn jouw fijnste tips voor als je je even niet zo fijn voelt? Laat het ons weten:)


201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven